tiistai 18. kesäkuuta 2013

Instagram-kisassa


Sosiaalisen median lähiopetuspäivät olivat mielenkiintoiset ja täynnä mahdollisuuksia.

Opintojakson tehtävä - Instagram-kisa - sitten yllätti kerrassaan. Ryhmään jako sujui Ilkan tyyliin sutjakasti. Ryhmäni motivaatio oli heti alusta korkealla, kun yritimme hahmottaa Instagramia ja sen toiminta-mahdollisuuksia ja -tapaa.  Ryhmässäni olivat Mirka, Jukka, Petra ja Pirjo, joka kuitenkin joutui vetäytymään sairastumisensa vuoksi.

Ryhmätyö alkoi mukavasti yhteisellä keskustelulla ja pohdinnalla. Haimme mm. tilastoja suosituimmista hakusanoista Instagramista. Päätimme tavata Google+ :lla ja heittää ajatuksia ja ehdotuksia ilmaan. Tapaamiset eivät mm. työkiireistä tai autuasunohduksista johtuen olleet kovin runsaslukuisia ja onnistuneita.

Vahvimmat kisaehdokaat olivat Mirkan jäätelö-kuva ja Jukan Justin Bieber-viesti. Päädyimme kilpailemaan Mirkan jäätelökuvalla. Tarkoituksena oli aktivoida kaveri-, ystävä- ja  muu lähipiiriä mutt pieneksihän tuo saalis jäi :(
Omaa osuuttani pohtiessani, mietin olisiko minun pitänyt vetäytyä heti alussa, koska minulla ei ollut älypuhelimen käyttömahdollisuutta vaikka toivoin apuja kotijoukoilta...

Mietin, miten tätä voisin soveltaa työssäni Kyproksen matkailun edistämisessä mutta Instagramin kohderyhmä ei aivan ole se toivomamme kohderyhmä. Tällä hetkellä on kuitenkin saavutus, että käytämme yrityksessä Facebookia ja Twitteria.

Oma oppimiskokemukseni on tuskainen: en voinut mennä kauppaan ja hankkia älypuhelinta; lapsen älypuhelin ei ollut saatavillani, kun sitä olisin tarvinnut; olen siis melko "kädetön" älypuhelittomana?

Linkkinä tässä ovat omat kolme kuvaani tehtävämme kokeiluvaiheessa. Vähän alko kyllä pelottaa, kun pikku-tyttökuvaapostaustani seuraa "theboywithabs"!
Kuinka sairas maailma on?

http://instagram.com/instariitta

1 kommentti:

  1. Harmin paikka, että älypuhelinasia ei selvinnyt. Toisaalta muissa ryhmissä osalla oli täysin sama tilanne ja he pystyivät ainakin omien sanojensa mukaan osallistumaan melko hyvin kisaan. Hieno homma kuitenkin jos tehtävä herätti!

    VastaaPoista