tiistai 19. helmikuuta 2013

Ville ja konversio



Pikku-Ville on kotikulmamme lättymestari. Siispä Pikku-Villelle konversion kasvattaminen selitettiin vertauksella lättyjen paistamiseen.
                                              
Ville ja Villen kolme kaveria haluavat paistaa lättyjä - ainakin 10 lättyä per kaveri. Jokainen osallistuu ja kohta ovatkin kaikki tarvikkeet pöydällä: jauhot, maito, kananmunat, kulho, vispilä ja kauha. Lättyjenpaistaja sitoo myös äidin esiliinan ylleen ja muille taitellaan keittiöpyyhkeistä ”kokkihatut”.

Paistinpannu on kuumenemassa ja voi jo sulaa. Ensimmäinen kauhallinen lättytaikinaa on valmis paistetttavaksi. Ville etsii myös lastan alalaatikosta vaikka eihän lättymestari sitä tarvitse, kun lätynkääntö onnistuu ilmaveivillä kuin mikaelgranlundilla konsanaan.
        
Vihdoin paistetut lätyt on pinottu vuoreksi ja maustettu mansikkahillolla. Kermavaahtoa kukin maistaja saa lisätä itse.
Ville ihmettelee viidennen lätyn jälkeen, että missä se konversio sitten on.... 

KONVERSIO
Lätynpaiston konversio alkoi tavoitteella: neljälle kaverille lättyjä ja siinähän se on se oikea kohderyhmäkin. Voiko äiti luottaa siihen, että Ville ja Villen kaverit hoitavat homman eikä vahinkoja satu? Kyllä vaan, onhan tässä lättymestareita. 

Lättyresepti on yksinkertainen ja aineet tuttuja. Tupperwaren kulho, vispilä ja kauha takaavat sujuvan taikinan teon. Varovaisuus ja huolellisuus lätyn paistossa palkitsevat paistajat maittavalla välipalalla. 

Seuraavassa koulun kirpputoritapahtumassa Ville ja Villen kaverit voisivat vaikka myydä paistamiaan lättyja ja kerätä rahaa leirikoulurahastoon. Ville ja Villen kaverit analysoivat lättyjä ja parhaita heidän mielestään ovat lätyt mansikkahillolla ja kermavaahdolla. Kesällä lätyt maistuvat myös vaniljajäätelöllä. Ja sitä kokeillaan varmasti tulevana kesänä. Lätty-konversion tehokkuus tuli todistettua massujen pyöreydellä ja paistajien kylläisen tyytyväisinä huokauksina.

1 kommentti: